Proppmätt eller fortfarande hungrig?

God Afton!
 
Klockan tickar på och börjar närma sig midnatt, sitter på jobbet och tjänar storkovan i natt, röda dagar är dubbelt betalt!! Det välkomnas och gillas starkt!
 
Jag har haft en väldigt mysig helg tillsammans med familjen.. Har inte helt och hållet lyckats hålla mig undan från allt sött men har inte svängt i mig så mycket som jag brukar göra när det är högtidsfirande. Jag brukar i vanliga fall tillåta mig själv att äta mer bara för att det är jul,nyår,påsk eller midsommar.... Tycker själv att det är ett märkligt beteende, men jag är nog inte ensam om detta :-) Eller?
 
I fredags var vi och hälsade på hos mina föräldrar. Jag och min mamma hade en trevlig pratstund, jag har för vana att prata om mina bekymmer med min kära mor. Just nu är ju mitt sockerbegär ett hett ämne då jag och mamma har samma problem gällande sötsaker. Vi pratade om behov och begär av för mycket mat och socker och vad det kan bero på. Vi kom inte fram till något men hon berättade om hur hon fick ställa undan kastrullerna från matbordet redan när jag var väldigt liten eftersom jag ofta ville äta mer och mer och mer. Med tanke på att jag var överviktig och glad i mat från tidig ålder så försökte hon att stoppa mig när hon tyckte att det räckte. Det hjälpte tyvärr inte alltid. Vad beror då detta begär på? Enligt mamma kan det bero på serotonin som kroppen själv producerar, det skall signalera mättnadskänsla(vilket jag saknar om jag inte äter mig proppmätt). Om jag inte äter mig proppmätt så känner jag mig inte helt nöjd och går och funderar på om jag skulle behöva äta något mer efter måltiden, är jag då fortfarande hungrig?.....Vi diskuterade fram och tillbaka och kom som sagt inte fram till något men jag tycker det är intressant att prata om människan och olika beteenden vi har.
 
Nog om problem denna söndagkväll!
 
Jag hoppas att ni också har haft en trevlig påskhelg!
Kramar
2 kommentarer

Latislördag!

Hej godingar !!
Idag har jag bestämt mig för att vila ut. Rullgardinen är fortfarande nere och jag passar på att vila medan Vinnie sover.

I eftermiddag ska vi hem till svärmor och svärfar på påskmiddag. Jag och Effe brukar slå vad om vad vi tror att de har lagat när vi ska dit på middag. Idag gissar jag på kött med ris och sallad. Får väl se om det stämmer :-)

Jag hoppas ni får en trevlig påskafton!

Ps: nästa vecka börjar jeansutmaningen med Olga Rönnberg, ska upp till vinden och leta upp ett par jeans som jag vill komma i. Alla mina jeans ligger i någon kartong så jag slipper påminnas och få ångest när jag ser vad jag jag har haft för storlekar innan.
Nu är det dags att möta rädslan och ångesten, nu är det dags att bli påmind :-) heja på mig!!

Kramar

1 kommentar

Långfredag!

hej på er!!

Ville önska er en trevlig påsk !! Påskhelg = godis men konstigt nog har jag inget sug efter godis idag :-) Hurra för d underlättar att hålla sig undan!

Ha en underbar dag!
Kramar

0 kommentarer