Proppmätt eller fortfarande hungrig?

God Afton!
 
Klockan tickar på och börjar närma sig midnatt, sitter på jobbet och tjänar storkovan i natt, röda dagar är dubbelt betalt!! Det välkomnas och gillas starkt!
 
Jag har haft en väldigt mysig helg tillsammans med familjen.. Har inte helt och hållet lyckats hålla mig undan från allt sött men har inte svängt i mig så mycket som jag brukar göra när det är högtidsfirande. Jag brukar i vanliga fall tillåta mig själv att äta mer bara för att det är jul,nyår,påsk eller midsommar.... Tycker själv att det är ett märkligt beteende, men jag är nog inte ensam om detta :-) Eller?
 
I fredags var vi och hälsade på hos mina föräldrar. Jag och min mamma hade en trevlig pratstund, jag har för vana att prata om mina bekymmer med min kära mor. Just nu är ju mitt sockerbegär ett hett ämne då jag och mamma har samma problem gällande sötsaker. Vi pratade om behov och begär av för mycket mat och socker och vad det kan bero på. Vi kom inte fram till något men hon berättade om hur hon fick ställa undan kastrullerna från matbordet redan när jag var väldigt liten eftersom jag ofta ville äta mer och mer och mer. Med tanke på att jag var överviktig och glad i mat från tidig ålder så försökte hon att stoppa mig när hon tyckte att det räckte. Det hjälpte tyvärr inte alltid. Vad beror då detta begär på? Enligt mamma kan det bero på serotonin som kroppen själv producerar, det skall signalera mättnadskänsla(vilket jag saknar om jag inte äter mig proppmätt). Om jag inte äter mig proppmätt så känner jag mig inte helt nöjd och går och funderar på om jag skulle behöva äta något mer efter måltiden, är jag då fortfarande hungrig?.....Vi diskuterade fram och tillbaka och kom som sagt inte fram till något men jag tycker det är intressant att prata om människan och olika beteenden vi har.
 
Nog om problem denna söndagkväll!
 
Jag hoppas att ni också har haft en trevlig påskhelg!
Kramar
2 kommentarer
Meral

Det gäller att lura hjärnan lite. Du ska försöka tugga så mkt som möjligt. Sedan när du har ätit upp ska du om möjligt borsta tänderna, det ger en signal till hjärnan som säger att du e färdig. Eller så kan du bara ta en frukt. Har du testat de?

Svar: Hej Meral! Tack för dina tips! Jag tror verkligen på att tugga mer och långsamt :-) ska även prova tandborstingen :-)
Kram på dig!!
JojosBlogg

Dea

http://www.ultimat.nu/min-vag-fran-beroende-till-frisk-del-1.html

Tjena! Ett göttigt tips gällande sockerberonde..Anna-Maria som driver Ultimat-bloggen berättar i flera delar om sitt beroende. Detta är del ett. I högerkolumnen hitar du en kategori om sockerberoende. Extremt bra läsmaterial som iaf jag tycker besvarar många frågor kring mat/socker-sug!

Ha det gött!

Svar: Hej! Tackar för tipset! Ska kolla upp detta. Vilken inspirerande blogg du har!
Mvh
Johanna
JojosBlogg