Kyckling, bacon och broccolipaj <3

God dag på er!
 
Jag älskar lördagar! Mest för att vi kan börja dagen tillsammans allihop då även Effe är ledig från skolan. Ingen stress,  kan dricka morgonkaffet i lugn och ro osv... :-)
 
Jag kollade igenom skafferiet idag och såg att jag har dubletter av en hel del specerier, det samlas liksom på. Jag tar alltid något extra när jag är i affären för det finns väl inget mer irriterande än när det fattas något vid matlagningen! Nu har jag i alla fall bestämt att rensa ur lite och använda det vi har :-)
 
Jag fick ihop en LCHF Paj, blev smarrigttrots att botten är gjord på mandelmjöl.Jag var lite skeptisk till hur det skulle smaka men blev väldigt nöjd. Råkade nästan bränna den dock, satt och vek strumpor emellan och drömde mig bort. Kan bli farligt när man gör många saker samtidigt :-)


 
Receptet på botten är hämtad från http://56kilo.se/pajdeg-lchf/
 
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
40 g smör
1 ägg
 
Gör så här:
Mixa mandelmjöl och sesamfrön i en mixer och tillsätt sedan övriga ingredienser. tryck ut degen i en pajform och nagga botten med en gaffel, ställ in i kylen i ca 30 min. grädda skalet på 175 grader i 8 minuter.
 
Jag hade i stekt lök, stekt hackad bacon, kyckling som vi hade till middag igår som jag hackade ner i mindre bitar, kokt broccoli, riven ost. Allt detta fyllde jag i pajskalet och sedan på med äggstanning och in i ugnen på 200 grader i ca 35-40 min, obs, håll koll på tiden :-) och gör inte samma misstag som jag gjorde hihi
 
Äggstanning
4 ägg
2 dl grädde
salt och peppar
 
Det blev gott, inte ofta jag gör matpaj men det ska jag nog göra lite oftare :-)
 
Kram!
 
 
0 kommentarer