Lärorik förmiddag

Jag fick tillfälle att träffa en PT på gymmet för en gymintroduktion i morse. Det var väldigt lärorikt. Han visade mig bland annat hur kosten påverkar oss beroende på vad vi stoppar vi oss. Socker är ju rent gift men det är ingen nyhet för mig :-) 
 
Jag känner att jag vill ta träningen på allvar nu, då menar jag att det inte bara handlar om att gå ner i vikt och bli smal utan jag vill göra det på rätt sätt. Dels för att undvika att skada mig och dels för att få ut så mycket som möjligt. Jag lägger ju rätt mycket tid per vecka på träning så varför inte göra det rätt?
 
Jag fick med mig ett träningsupplägg där jag tränar bland annat statiska övningar på fitnessboll samt övningar på maskinerna. Kommer att köra igenom hela kroppen två gånger per vecka. Sedan kommer jag satsa på ytterliggare ett pass (gruppträning eller mammabox) utöver det får det bli promenader.
Det är det jag kommer hinna med i samband med vardgaslivet med familj och jobb. 
 
Känner att jag blev väldigt inspirerad av dagens möte vilket är kul! Nu är det dags för en go tonfisksallad. 
 
 
Ha en härlig fredag. 
Kram Jojo
 
 
4 kommentarer

Med mina rosa raggsockar

God morgon på er! 
 
Jag ser på nyhetsmorgon och har både dator och en kopp kaffe i knät.  Har även på mig mina otroligt snygga raggsockar hehe
 
 
Ni vet mina nya träningsyxor som var för stora, de har jag skickat tillbaka .. Jag provade att hoppa en stund när jag hade på mig dem och de började smått hasa sig ner för höfterna. Synd men kul att jag inte behöver så stora storlekar längre. Trots att jag minskat en hel del storleksmässigt har jag inte hunnit vänja mig vid mindre storlekar på kläder ännu. Jag kanske fortfarande är "tjock i huvudet" ? :-) 
 
Dagens planering ser ut på följande vis 
Dricka kaffe och se på nyhetsmorgon en liten stund
Diska och tillaga dagens middag. Marinerade kött igår kväll som har fått ligga och dra sig i kylen över natten. 
Bege mig ut på jakt efter en ny mössa till Vinnie, den jag köpte här om dagen var tyvärr för liten. 
Inhandla ingredienser till bakverk, min svärmor fyller år på lördag och det är jag som står för alla gottesaker. Får se vad jag hittar på denna gången :-) 
Sedan ska jag hämta Vinnie från förskolan, han är där en halvdag idag, näst sista dagen på inskolningen. 
 
Ha en bra dag!
Kram Jojo <3 
 
 
 
4 kommentarer

God middag i vinterkylan

Har precis avnjutit en ny maträtt idag med tigerräkor, kokosmjölk, wokgrönsaker och lök.
Kryddade med röd currypasta, sambal oelek, lite fiskbuljong och en halv tesked honung. Blev smarrigt. Så gott med grytor och soppor när det är kallt ute.
 
 
Det tog ca 15 min att koka ihop. Började med att hälla i kokosmjölk som fick koka upp, lade sedan i tinade wokgrönsaker och en hackad lök (lite större lökbitar). Det fick koka ca 5 min och sedan lade jag i tigerräkorna som fick koka på medelstark värme i ca 5 min. Sedan var det klart.
 
Till grytan kan man ha ris/ fullkornsris. Funkar säkert bra med något annat tillbehör oxå :-) 
 
 
Snacka om nyttig snabbmat. Dock har jag fått till mig att själva odlandet av räkorna inte är bra för miljön vilket känns väldigt B.....
 
Nu är det snart dags för Yoga. 
Kram Jojo <3 
 
 
2 kommentarer