Nyårslöfte

Snart är 2015 passé. Det har varit ett bra år och det bästa är ju absolut att tre har blivit fyra.
Då familjen kräver all min tid just nu så behöver jag planera och planera för att kunna leva ett så sunt liv som möjligt.
Jag har sedan länge funderat över tidsfällor och är väl medveten om vilka saker jag ska skulle kunna skära ner på för att använda dygnets timmar på bästa möjliga sätt. Den största tidsboven för mig är tyvärr sociala medier och tv-tittande. Det innebär att jag har avger nyårslöfte om att faktiskt ägna mig mindre åt bloggen i första hand. Jag gjorde i alla fall ett försök att hålla bloggen vid liv men det funkar inte just nu. Tycker själv att det är tråkigt för det är skoj att blogga.
 
Jag vill passa på att önska er bra nyårsafton och ett underbart 2016. Hoppas att det nya året ger er massa gott.
Vi hörs  igen
Kram Jojo
 
 
 
1 kommentar

Vitaminboost

När jag vaknade idag kände jag mig faktiskt utvilad. Fått lång sovmorgon i flera dagar nu. Våra rutiner har ändrats när alla är lediga tillsammans. Väldigt skönt men känns också som halva dagen är borta när man kliver upp senare än vanligt. Jag klagar dock inte om det låter så. Njuter av att det är ledighet än så länge. 
Däremot så har jag mått illa sedan igår eftermiddag. Tror jag ätit för mycket av det goda och kroppen säger ifrån. Att det känns så tydligt när jag ger kroppen "fel" bränsle. Kanske blir jag känsligare med åren ?
 
Jag bestämde mig iallafall för att vända den festliga mattrenden till mitt nyttiga liv idag. Om jag fortsätter i samma spår så kommer min prestation hittills vara förgäves. För kilona har inga problem med att ticka på uppåt men neråt tar ju längre tid. 
 
En grön drink unnar jag mig idag. Den innehåller
2 nävar Baby spenat
ca 2 cm ingefära
En halv pressad citron
en halv banan
en halv kiwi
några bitar frusen mango
 
 
Syrlig och söt på samma gång, lite stark av ingefäran också. Precis vad jag behöver. 
 
Ha en bra annandag allihop
Kram Jojo
 
0 kommentarer

Dåligt väder eller dåliga kläder?

Så här på juldagen kände jag att en promenad var efterlängtad. Kom ut till vad jag trodde var ett rätt behagligt klimat men visade sig vara typ orkanvindar mer piskade regn i ansiktet. Jag gick ändå, hade ju laddat ned musik och hyfsat bra kläder .. Frös ändå lite granna. Inställningen till att genomföra det var nog ändå lösningen på det hela. För annars är ju faktiskt vädret, helt ok att skylla på idag. 
 
Julafton var lugn och fridfull. Mycket mat och gottit. Precis som det ska vara. Insåg att tomtens kläder behöver uppgraderas till nästa år. V var mycket nyfiken och kändes nästan som om han kunde lista ut vem som var bakom skägget och solglasögonen. 
 
Idag fortsätter firandet med andra delen av familjen. 
Ha en fin dag. 
Kram Jojo
0 kommentarer