Förbjudet!?

Som jag ältat och (ältar fortfarande) mina fällor eller svagheter. Hur man nu ser på det? Yes, det handlar om sockret igen. 

Beroende på vem du frågar så pratar man om socker i godis, läsk eller kakor. För vissa är frukt socker och för andra inte. För mig handlar det främst om lösgodis eller choklad.

Jag har märkt att förbud är oerhört negativt för mig. Det triggar igång en inre process. I den processen bearbetar jag en god ängel vs en ond djävul. Jag blir frustrerad, känner mig uppgiven och kan till och med känna mig uppriktigt ledsen av att förbjuda mig själv. Det spelar ingen roll att det funkar att förbjuda vissa dagar för när de dagarna kommer som jag inte orkar hålla emot, då är jag snabbt tillbaka i mitt destruktiva mönster. Jag har även märkt att helgerna är tuffa för mig. Jag älskar att det finns något som heter fredagsmys och lördagsgodis. Jag erkänner! Kan inte hjälpa det! Eller kan jag?

Det jag kan göra är att ändra mitt beteende. Tips från coachen:
1. mys ej med något ätbart framför tvn. Dålig och onödig vana.
2. Ha inget som triggar suget hemma. Om det ej finns så lär du ej äta det heller.
3. Mät och väg dig på fredagar. Det kan göra dig motiverad att fortsätta leva hälsosamt även under helgen.

När jag gör som ovan, då funkar det faktiskt rätt bra. Då behöver jag inte tänka på den där chokladkakan som bara skriker: ät upp mig!!

Hoppas även ni har nytta av tipsen!

Har tagit bilder från början av denna viktresa. Har hänt en del sedan 15 sep. Detta är 11 Cm kring magen och minus 10 kg. Har stått stilla sedan några veckor tillbaka. det beror på att jag ej tränat som jag brukar. Men känner ändå att det börjar likna något! 

 
Kram Jojo 
2 kommentarer
Hanna Sahlqvist

Vilka framsteg på så kort tid! ÅHH shit vad grym du är :DD
Kram Hanna!

Svar: tack så mycket :-) Kram
Jojo

pernilla

Du är grym Johanna! Önskar jag med kunde vara så motiverad som du :)

Svar: tack så mycket Pernilla. Hoppas att bloggen ger dig nån inspiration till en hälsosam vardag :-)
Jojo