Kostråd - gravid ?

Igår hade jag En helt underbar dag. Började i lugn och ro med att simma på morgonen. Sedan fick jag träffa barnmorskan. Det blev ett bra möte men kan erkänna att jag är lite fundersam idag. 
Min viktuppgång ökar i rätt snabb takt nu. + 3 kilo sedan förra besöket för ca 3 veckor sedan.  Det känns bra i kroppen än så länge, har lite foglossning men det kan jag leva med. Känns mest när barnmorskan ska trycka och klämma vid nedre delen av magen. Det ömmar och är obehagligt. 
 
Med mig hem fick jag kostråd av två olika slag. Det ena är efter tallriksmodellen / kostcirkeln och det andra är efter LCHF. Barnmorskan säger nämligen att vetemjöl och spannmål gör att man kan samla på sig vätska. Hon tycker jag ska skära ner på bröd och pasta. Så det tänkte jag prova ett tag. Känner mig inte manad att köra igång med strikt LCHF kost men kan absolut utesluta de värsta "bovarna" och prova. Det som gjorde mig fundersam är att de ger två helt olika typer av kostråd då det ena innehåller mycket kolhydrater och det andra nästan inga kolhydrater alls.
Finns enligt barnmorskan inga längre studier på LCHF kost under graviditet så hon vågade inte uttala sig särskilt mycket om effekterna av det. Tycker det är Synd att de inte har mer kunskap inom detta område eftersom det är en rekommendation Från mödravården. 
 
Tog en bild på min handled häromdagen. Visst börjar jag samla på mig vätska .. 
Vi hörs, kram Jojo
0 kommentarer