Im the boss!!

God morgon!
 
 
Frukost är verkligen det bästa målet på hela dagen. Så gott och underbart när det finns tid att sitta kvar länge vid bordet. Vilket det oftast gör eftersom jag är föräldraledig. Det bästa är när vi lyckas äta gemensam frukost hela familjen.
 
Jag har sedan länge upptäckt att mat till stor del är en social grej för mig. Tidigare har jag haft svårt att tacka nej när det bjuds på mat och dryck i sociala sammanhang. Ibland har jag tackat ja trots att jag inte ens vart hungrig. Det beror på att jag haft svårt att säga nej. Känslan av att det är trevligt och mysigt infinner sig ofta i dessa sammanhang och mat är ju livet. Saken e bara att jag själv vill välja när jag äter och vad jag äter. Vill jag gå ner i vikt så kan jag inte äta tårta på varje kalas tex. Jag har bättrat mig avsevärt på den punkten. Jag har kommit fram till att jag bestämmer, över mig själv, min kropp och framförallt vad jag äter. Ingen annan! Dessa saker är numera självklara. Snacka om att visheten växer med åren eller rättare sagt självkänslan växer med åren! Jag älskar att bli äldre!
 
Idag är det dags att kliva uti verkligheten. Jag ska skugga en chef/ rektor på en skola här i Göteborg. Hoppas på en lärorik dag.
 
Matlådorna följer självklart med! Idag har jag med mig Kötfärssås gjord på nötfärs med bönpasta. Till mellanmål 200 gram keso. Brukar oftast ha nbär eller frukt oxå men inte idag. 
 
Vi hörs igen, kram Jojo l
3 kommentarer
Cissi

Duktig du är med maten. Tycker att just den där sociala biten är jättesvår

Svar: Tack! Ja det är ju det för många. Men det är ju inte ett problem för alla. //Johanna
Jojo

Emma Engström

Tycker också att frukost är det bästa målet! :D

Krister

Im the boss!!
Im the egoist!!