Tillbakablick - 2 år sedan

Många har en bild i huvudet om hur "man" skulle vilja se ut någon gång i framtiden. Jag har personligen ingen exakt bild och numera ingen exakt vikt. Min förra viktresa var jag mer specifik och ville nå 70 kg. Denna gången ser min målbild annorlunda ut men det går jag in på en annan gång. 
 
 
Jag har kollat igenom mina gamla blogginlägg och ser att jag åt fruktansvärt små portioner. Inte konstigt att jag gick ner i vikt. Kan dock inte minnas att jag var hungrig men var ofta trött.
Om jag återgår till den där bilden som kan finnas i huvudet. Jag tror det kan vara bra att ha en målbild om vart man vill komma - se ut kroppsmässigt, för att motivera sig till att fortsätta kämpa på med träning och nyttig kost.
 
Problemet tycker jag är när "man" börjar jämföra sig med andra. Då är det kört. Min kropp är min kropp och din kropp är din kropp. Vi ser inte likadana ut och kommer aldrig att göra det. PUNKT. Sedan är det bra om bilden i huvudet är realistisk och då menar jag att det skall vara möjligt att uppnå de resultat som önskas. Att titta på en retuscherad bild på internet och jämföra sig med Beyoncé är således inte nyckeln ( för mig ). Just för att det är så orealistiskt som det kan bli. Jag tror det skapar en känsla av missnöjdhet snarare än nöjdhet. Just för att man aldrig kommer dit.
 
Jag vill återigen blicka tillbaka till min förra viktresa. Jag hittade en bild från november 2013. Ganska exakt två år sedan. Då hade jag gått ner över 30 kg. Jag minns att jag skrev och talade om för folk att jag var stolt över min prestation. Känslan som fanns inuti mig sade något annat. Jag var inte nöjd. Just för att min målbild i huvudet handlade om att komma till en punkt då jag ville nå perfektion. Målbilden var alltså fullständigt orealistisk. 
När jag tittar på bilden idag tänker jag: Herrejösses vad smal jag var. Det jag såg i spegeln var att jag skulle nå 70 kg, jag var alltså inte i mål. Närmare bestämt 18 kg från målet. I mina ögon var jag alltså tjock fortfarande?!? 
 
 
Det är en process och jag har verkligen mognat under processen. Håller fortfarande på och kommer att fortsätta hela livet. 
 
Ha en fin dag
Kram Jojo
 
1 kommentar
Cissi

Bra att komma till den insikten. Alla har vi olika förutsättningar och det är så lätt att bli fartblind när det gäller ens kropp

Svar: Mycket riktigt! ha en fin dag
Jojo