Fri?

Ni som följt mig från början vet om att jag har jojobantat och haft mig sedan många år tillbaka. Det är extremt vanligt förekommande hos många tyvärr och det spelar ingen roll i vilket forum man är. Maten / dieter tenderar ofta att bli ett samtalsämne. Jag kan sitta och lyssna och iakkta människor i dessa diskussioner. Ibland tänker jag, oj då, Hen är helt övertygad om att just hens diet är den bästa, trots att hen i samma mening berättar om längtan efter det ena "förbjudna" livsmedlet efter det andra.
Jag blir nästan irriterad över det för att jag känner igen mig så himla väl. Min slutsats är alltså att jag Är på väg att ändra mig. Jag suktar inte längre efter dieter utan jag kämpar med att äta en daglig mängd mat som räcker för att jag ska må bra och på sikt tappa kilon. Jag känner mig trygg i min kost då jag får hjälp av en pt på mammafitness Och för mig är det ett bra redskap nu till en början. Det betyder inte att jag alltid äter som jag bör men jag har lärt mig tänka nytt och framför allt så har jag inte bråttom med resultat. För mig är det viktigt att jag har energi och ork och båda dessa har jag fått tillbaka. Det är en enorm vinst bara det.

Är jag fri nu då? fri från diet-tänk. JA. För alltid? Det är det som blir den stora utmaningen, att upprätthålla Min nya livsstil och att inte falla in i allt eller inget-tänk. Mat behöver inte vara varken svart eller vitt. Mig veterligen så är maten som Bäst när det är färgglatt på tallriken. 

Ha nu en skön fredag, jag ska ta mig en dusch efter ett gött pass! 

 

Kram Jojo 

1 kommentar
knaperbloggen - <3

bra tanke :)

Svar: Tack !! //Johanna
Jojo