Nu får jag akta mig

December är på ingång. Jag känner det i hela kroppen. Årets mysigaste tid, som jag älskar. Det är jag inte ensam om. Folk runt omkring älskar också denna tiden på året, det sammanför oss på jubord, glöggmys eller om det bara handlar om stå kring godisskålen på jobbet. Vart man än befinner sig så finns det en gemensam nämnare. Det är att det är så himla mysigt.
 
Tyvärr så handlar det mysiga oftast om att äta något. Återigen, det är socialt och det är trevligt. Framförallt så är det tillåtet att äta gott hela december, vissa börjar till och med lite innan dess. Till exempel jag.
 
Detta året vill jag ändra trenden och inte fika mig igenom hela december. Jag vill prova och se om det kan vara mysigt ändå. Det tror jag faktiskt att det kan vara. Framför allt så behöver jag inte känna mig några kilo tyngre i början på nästa år. Förhoppningen är att jag ska fortsätta vara motiverad även i december och börja det nya året lite starkare och ännu mer motiverad för att jag lyckats ändra mitt beteende. 
 
Varför jag skriver detta idag är för att jag märker åt vilka tankar min motivation är på väg. Det är tankar på lussebullar, pepparkakor och glögg. Det är så gott men det går inte att äta varje gång det bjuds. Det blir den stora utmaningen för mig. 
 
Jag behövde inte mer än öppna mappen med bilder från december 2014. Hela december är fullt med bilder från när jag / vi bakat och fikat. Det kommer vi göra i år också men jag måste ju inte äta av allt bara för det. 
 
Obligatorisk julfika med Sussie, dec 2014. Vi kör julfika som tradition, varje år. 
 
V bakar pepparkakor, dec 2014
 
Dessa saker kommer jag alltså att fortsätta med men mitt tankesätt kan ändras. Det finns nyttigare alternativ än kladdkaka när man fikar tex. 
 
Ha en fin lördag, 
Kram Jojo
 
0 kommentarer